August 20, 2004
Begyndt at se: K Street

Man kan stadig nå at se det meste af K Street på svensk TV (mandag eller tirsdag aften), Steven Soderbergh og George Clooneys politiske dogme TV serie der i autentiske Washington omgivelser skildrer det politiske livs hverdag. Rollelisten er en besynderlig men effektiv blanding af rigtige politikere og politiske mennesker, som spiller sig selv, og så skuespiller der interagerer med de virkelige politikere, og hvad mere er: Seriens fiktion udspiller sig på baggrunde af tidens virkelige politiske hændelser. Eksempelvis indgår det i fiktionen at den virkelige spindoktor James Carville tager til en debat i demokraternes primærvalg for at bakke kandidaten Howard Dean op.
Carville er den mest centrale og mest dynamiske af seriens realpersoner. Han var med til at få Clinton valgt i 1992 - hvilket man senere kunne følge i dokumentaren The War Room - og på mange måder ser serien faktisk ud som et forsøg på at lave en fiktion der ligner The War Room.
Carville's forberedelse af Dean før debatten indgår i fiktionen og med snedig klipning får man Carville og fiktionsfiguren Tommy Flanagan (spillet af John Slattery) til at medvirke som tilskuere for at evaluere hvad Dean har fået ud af forberedelserne. Manuskriptet til serien anvender så elegant retroaktiv kontinuitet til at plante en fiktiv forhistorie for virkelige hændelser, sådan at seriens fiktion elegant fungerer som oplæg for egentlige dokumentarklip. Et elegant eksempel er da Carville i fiktionen planter en vits om republikaneren Trent Lott hos Dean, som Dean faktisk brugte i den rigtige debat. Serien er krævende at se for en dansk/svensk seer, for man skal naturligvis have fulgt ganske nøje med i den amerikanske politiske infight for at kunne følge de mange referencer og person forbindelser som politik består af.
Måske var den også for krævende for et amerikansk publikum. Der blev ihvertfald kun lavet i alt 10 episoder, og serien blev ikke forlænget efter denne første halvsæson.

Serien passer fortrinligt ind i det spor af næsten virkelige politiske fiktioner som har været på mode i USA ihvertfald siden den fremragende Primary Colors.

Posted by Claus at August 20, 2004 12:48 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?