January 26, 2005
Den Radikale skræmmevideo

Den meget omtalte Bertel Haarder video, lavet af Det Radikale Venstre som valgmateriale for at udstille en eftersigende hadsk og modbydelig tone som Bertel Haarder skulle sprede.
Jeg er ikke sikker på at jeg kan lide Haarders tone heller, og jeg kan ihvertfald ikke lide den stramme og hadfyldte politiske samtale om indvandring i øvrigt, men en ting er ihvertfald sikkert

Hvert eneste citat i videoen er taget ud af sammenhæng og anvendt unfair

De Radikale skulle simpelthen skamme sig. Argumentation for hvor urimelige citaterne er står heldigvis på den radikale hjemmeside, så man selv kan se hvor galt det er - og det er med reference til den dækning jeg gennemgår citaterne nedenfor:
Vi kunne ikke drømme om at forhindre dem i at få børn, og vi har heller ikke tænkt os at slå dem ihjel.: Dette citat har de radikale to kilder til. Den først kilde er uanvendelig, en artikel fra Informeren hvor citatet allerede er ude af kontekst. Den anden kilde afslører hvordan citat i virkeligheden er anvendt. I en skarp, indrømmet, kommentar til nogen befolkningsfremskrivninger har Haarder sagt noget i stil med "Der bliver mellem 200.000 og 250.000 flere indvandrere ligemeget om vi lukker for al familiesammeføring - Vi kan jo ikke forbyde folk at få børn, eller slå dem ihjel". Ligeså vel som at læse det 'ækelt' kunne man læse det som "Hold nu op. Indvandring er en realitet. Alternativet er uspiseligt" - men den læsning kan jo ikke bruges politisk.
Vi giver dem oven i købet et pengebeløb for at rejse..: Citatet handler ikke om indvandrere og flygtninge men om afviste flygtninge. Der er altså ikke noget med at Haarder vil af med nogen der er kommet ind, han diskuterer hvad vi skal stille op med de der er blevet afvist, og gør - hvad jeg ikke kan se noget forkert i overhovedet - opmærksom på at det ikke er sådan at de bliver kørt til grænsen og døren låst bag dem. Nej, de får faktisk penge at komme hjem for.
Den danske kultur spærrer de sig selv ude fra ved deres adfærd.: Man skal vist være radikal for ikke at ville erkende at integration er besværligt og langsommeligt og modarbejdes af ghettodannelse, og at ghettodannelse ikke kun er et spørgsmål om dansk udelukkelse men også om en meget naturlig lyst blandt indvandrere til at bo blandt nogen der ligner dem selv. Og det diskuterer Haarder så de samfundsmæssige konsekvenser af. Han afviser ikke nogen. Han opregner et helt reelt scenario for en fejlslagen integration, endda med en vis omsorg - de næste ord han siger er "Og så lider de en masse nederlag;". Det er jo rigtigt nok at de gør det. Hvor er problemet?
Der er en ringeagt for håndværksfag : De Radikale vil have det til at være et hadsk udsagn om indvandrere der ser ned på nogen andre, men det er det ikke. Det er et uproblematisk udsagn om unge indvandreres erhvervsvalg. Jeg er sikker på at der er en konkret statistik der bakker Haarders udmelding, om at indvandrere ikke søger ind i håndværksfagene, op.
Kulturen fra hjemlandet kan ikke bruges til noget i Danmark: Samme kilde som "Den danske kultur spærrer de sig selv ude fra ved deres adfærd." og ligeså uanvendligt af de samme grunde.
Tag en udlænding til din kone, en lille villig taknemmelig gås: Fra en sang der ikke handler om indvandrere, men om svensk skinhellighed, og nabostrid (altså med svenskerne). Ligeså hadsk som 'Elefantens vuggevise' og 'Lille sorte Sambo'. Jeg ved der er nogen, der synes det også er helt galt med dem, men jeg hører ikke blandt de der synes sådan.
Vi har været så tossegode at lukke dem ind i landet … og nu hænger vi på dem: Haarder karikerer folkehavet. Han lægger ordene i munden på 'den almindelige dansker' og tager umiddelbart bagefter afstand til det hadske i synspunktet: "Men det er ikke indvandrernes skyld, at det er gået så galt, og at det bliver meget værre."

Sammenlagt: En lang liste af sjofle fejlcitater fra De Radikale, der burde holde sig for gode til slags. De skulle virkelig skamme sig.

Posted by Claus at January 26, 2005 12:27 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?