February 08, 2005
DR blev prognosevinder

UPDATE2: Det blev 2-7, tilsyneladende.
UPDATE: Sejr til DR på mandatskridning er lige nu 1 mod TV2s 8! Det var en tydelig sejr til statsmonopolet.

DR blev (som i øvrigt i 1998 og vist også i 2001) prognosevinder. DRs prognose var ganske vist en smule fra slutresultatet også, men variationen fra resultatet efter få optalte procent gled med 1-3 mandater, mens TV2s resultat ser ud til at glide med 6-8 mandater. Mere interessant er det at resultatet relativt til sidste år gik i den retning DRs prognose viste, og ikke i den retning TV2s viste. Det tyder på at DRs prognosemodel simpelthen er bedre, også selv om den overudtrykte nogen af de forskydninger der var i forhold til sidste valg.

Folketinger er blevet radikaliseret, i mere end en forstand. 20% af vælgerne stemmer DF, Enhedslisten eller SF - i min hovedregning partier der ikke er i stand til at tage et vedvarende politisk ansvar.
VKR og et par nordatlantiske mandater kan lave alternative flertal. Det havde været rart om den mulighed havde været endnu tydeligere..
Forskellen mellem Venstre og Socialdemokratiet er forøget selv om begge partier er gået tilbage.
Ingen partier har mere end 30% af stemmerne.

Posted by Claus at February 08, 2005 11:19 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?