March 02, 2005
Arkitektens kanonafstemning: Lettere ærgeligt


Hvorfor ikke denne her?

Fagbladet Arkitektens nylige kanon-afstemning, som får en del airplay i pressen i disse dage viser hvorfor spidskultur skal overlades til smagsdommere og ikke den internetlige offentlighed. Som om et fagudvalg havde valgt Marmorkirken som dansk bygningskunst absolutte højdepunkt. Hvis det endelig skulle have været en kirke så skulle det have været Grundtvigskirken. På samme måde må Louisianas top 12 placering ses som et udtryk for at bygningen er velbesøgt mere end at den er unikt bevaringsværdigt. Det er et dejligt museum, jeg elsker at være der, men helt ærligt. Jeg håber bestemt der kommer et udvalg indover listen inden kanonisering.

Jeg er iøvrigt fornærmet på min genbo, Royal Hotels, vegne.

Arkitekten har end ikke haft dette topbygningsværk på listen over kandidater til kanonisering. Det er givetvist noget med at man må holde sig til et par Arne Jacobsen værker, og at Royal ligger for tæt på det modernistiske skyskraberideal som formuleret af Mies van der Rohe, men alligevel. Royal er både en af Københavns mest markante bygninger og en af de aller, aller bedste - og stort set alt i København er jo kopier alligevel. Tag bare C.F. Hansens Råd- og Domhus, eller for den sags skyld Rådhuset.

Posted by Claus at March 02, 2005 11:16 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

> Lousianna
Well - if there should be just a slight chance that Lousianna should be voted for the buildings, people must be thinking about the fantastic extension that ended as a model because of unambitious museum neighbours...

Posted by: Hartvig on March 3, 2005 11:55 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?