March 03, 2005
Hvorfor staten ikke flytter

Nu vi snakker om huse, så spørger jeg mig selv om ikke historien om at staten kunne spare 1 mia kr ved at flytte offentlige institutioner ud af centrum bygger på en misforståelse.
Hvorfor stiger priserne i Københavns centrum og ikke udenfor? Fordi der skabes flere og flere vidensarbejdspladser. Vidensarbejdspladsers to største udfordring er at fastholde vidende medarbejdere og effektiv networking med andre vidensarbejdspladser. Kreative medarbejdere er kræsne med hvor deres arbejdsplads ligger. Selvfølgelig er der også en profileffekt i at have et lækket hovedsæde i hovedstaden, men jeg tror nu meget på at det er medarbejderne i København, egne og andre institutioners, der trækker.
De institutioner man snakker om at flytte består næsten udelukkende af vidensarbejdspladser. Så med mindre det indgår i argumentet at staten ikke skal tiltrække gode medarbejdere så er der noget der halter.
Der er mange gode politiske grunde til at flytte institutioner ud i landet - som f.eks. at poste penge i at skabe vidensarbejdsmiljøer andre steder end i København - men hvis vi går udfra at de bedste medarbejdere også er de mest produktive, så lyder det på mig som en falsk økonomi at flytte statslige institutioner væk fra København.

Posted by Claus at March 03, 2005 02:56 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?