July 21, 2005
Ser: Marvin Gaye, 1980

Svensk TV (hvem ellers) viser Sommer Soul og idag består det i et storswingende optræden af Marvin Gaye fra Montreuxfestivalen 1980. En ting er at Gaye er i form, men han står naturligvis foran et funkband med stort udtræk hvilket vi i anledning af sommerblognedkølingen lige kan liste består af (opregnet fra TV skærmen)

  • Trommeslager + 2 percussionister + bas
  • 2 guitarer, keyboard
  • 4 horn (sax + 3 trompeter)
  • 3 korsangere (bonusfeature: Der er tale om 3 afrohårede, granvoksne, formationsdansende mænd i purpurfarvede jakkesæt med enorme reverser)
Med Marvin selv er der altså 15 mand på scenen. Med færre får man simpelthen ikke den fulde funk revue partystemning op at køre på scenen. Utroligt cool.

Da George Clinton for alt for mange år siden var i Danmark havde han så mange mennesker på scenen at man næsten ikke lagde mærke til at horngruppen var blevet på Christiania i en kæmpekoger, og heller ikke rigtig at en af guitaristerne blev vred på publikum fordi nogen kastede en øl efter ham (i plastglas). Han skred med det samme og tilbragte resten af aftenen med at trave rundt blandt publikum sammen med et par store bouncere i forgæves jagt på ølkasteren. Også den aften var der partystemning. Clinton kørte en gigantisk joint rundt på scenen (han havde lånt den af en publikummer), inviterede publikum op på scenen for at synge kor og danse og spillede i øvrigt i 3½ time - hvoraf de sidste halvanden basalt set var et langt udstrakt funkgroove uden egentlige stop. Og det var bare en kedelig decemberaften i fucking skandinavien. Man tør slet ikke tænke på hvor svedige de her orkestre er når de er blandt venner på hjemmebane.

Posted by Claus at July 21, 2005 12:42 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?