July 25, 2005
Censur er censur er censur

Hvis man af og til tager sig i at glæde sig over at vi ikke bor i Kina, hvor regeringen filtrerer al internettrafik sådan at kritisable ytringer kan bortfiltreres fra den digitale virkelighed, så skal man til at vænne sig til at leve under de samme forhold herhjemme.
Som omtalt alle steder arbejder Rigspolitiet på at filtrere internettrafik for at forhinde adgangen til børneporno på nettet. Der er to ting man skal vide om den slags filtre:

  • De vil med garanti også bortfiltrere lovlige ytringer, og der er jo censur, simpelthen. Det kan ske f.eks. hvis man er så uheldig at komme til at dele server i et webhotel med etellerandet webforum som nogen pædofile misbruger til at kommunikere sammen på. Og nej, det er ikke noget man sådan lige kan gardere sig imod.
  • Når det kommer til stykket så vil den determinerede pædofile webbruger nemt kunne omgå et sådant filter. Det har kineserne måttet sande, og de er mindst ligeså gode til kontrol som vi er herhjemme.
  • (og til de geskæftige: Ja, det betyder at også den lovlige bortfiltrerede ytring vil kunne nås ad omveje, men hvorfor skal man tvinges til at opføre sig som om man har noget at skjule hvis man ikke har det)

Censur er en dårlig idé. Mere er der ikke at sige om den sag. Og man beskytter ikke børn ved at ødelægge de basale frihedsrettigheder i det samfund de vokser op i.

Desværre er vi i godt selskab; under en eller anden undskyldning, som oftest den med børnene, filtreres også i Storbritannien, Norge og Sverige. I USA er det såvidt jeg ved bestemt ved lov at offentligt tilgængelige terminaler skal være filtrerede. Og naturligvis har de kommercielle filtreringsselskaber til tider også bortcensureret f.eks. alle weblogs fordi sproget på weblogs var for 'voksent'. Desværre er digital frihed stadig noget der skal kæmpes for

Posted by Claus at July 25, 2005 12:53 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Enig!

Posted by: Bo on July 28, 2005 10:11 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?