July 25, 2005
Netop læst: Frygtelig lykkelig

Erling Jepsens hverdagsmagiske politiroman fra marsken, nærmere bestemt Højer, er hurtigt læst og ganske underholdende - navnlig er det dejligt at blive mindet om det fremragende udtryk 'sinne mæ æ vinne' som de siger dernede i marsklandet hvor jeg også kommer fra. Bogen er nogenlunde velskrevet men den har også nogen irriterende fejl.
For det første skamrider Jepsen et meget lille udvalg af sønderjyske udtryk (førnævnte 'sinne mæ æ vinne' og 'møjn'), for det andet lykkes det ikke rigtig for Jepsen at udvikle alle karaktererne udover det karikerede og for det tredie virker handlingsforløbet i bogen en smule ude af balance på mig. Da først bogens retning skifter fra lun småbyhumor med sørgmunter komisk hovedperson til drabelige hemmeligheder med grum bund er romanen næsten forbi og drabelighederne jappes efter min mening af i et forskrækkeligt tempo der næsten tager livet af dem.
Underholdende, men ikke sådan "den vil jeg læse et par gange mere" god.

Posted by Claus at July 25, 2005 03:05 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?