November 16, 2005
Fremsynet forlagsdirektør

Bedst som bogbranchen lægger op til at lave en lige så stor dumhed som RIAA og MPAA ved at gå i krig med Google Print kommer den gode nyhed herhjemme fra at Museum Tusculanum kan se ideen. Det er ikke Gyldendal, bevares - men det er så meget desto rigtigere for forlaget at støtte Google Print.
Hvis man ikke følger med på nettet og derfor ikke har læst Chris Andersons The Long Tail så er det nu man skal gøre det. Museum Tusculanum er, som det fremgår af de citerede besøgstal, der ligger på linie med classy.dks, langt, langt ude i halen af bogsalgsfordelingen. Det er en indlysende fordel for Museum Tusculanum at komme i kontakt med nye læsere via services som Google Print. Og det de store forlag åbenbart ikke indser er, at når de små forlag har en konkurrencefordel i det her, så vil de gøre det - og når millioner af bøger pludselig faktisk er at finde på Google Print så er man, som sælger af de 7% af bogmarkedet der kan kaldes bestsellers, ilde ude hvis ikke man følger med.

Markedet for køb af en bog er anderledes end markedet for interesse om det der står i bogen. Interessemarkedet er klart det største. Når de små forlag via Google Print kan få fingrene i det langt større interessemarked via Google Print så vinder de også ind på bestsellerne på købsmarkedet. Så volumen-forlæggere kan kun tabe på langt sigt ved at sætte sig imod Google Print - interessen for deres produkt vil blive marginaliseret og før eller senere vil det betyde at også salget bliver marginaliseret.
Den observation er også rigtig for avismarkedet btw, og det er aviserne, som tidligere nævnt også ved fuldstændig at misse.

Posted by Claus at November 16, 2005 01:15 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?