December 19, 2005
To triste historier om kirken

1. I Vollsmose misforstår et menighedsråd fuldstændig hvad det er kirken skal udrette og udstyrer kirken med en fucking Amnesty International messehagel. Amnesty International har intet med kirken at gøre, og den form for fuldstændig misforstået udvanding og meningsløshed hjælper ingen.

2. På DR2 går man i den anden grøft og benytter søndag aften den søde julegrødtid til at beefe kirken op med et langt italiensk, og altså dybt katolsk, interview med den nye pave.

Ingen af alternativerne er attraktive som svar på de kulturelle udfordringer den danske folkekirke og protestantiske grundsjæl står overfor. Den lamme udvanding og bortskaffelse af alt kristen kulturgods har ingen fremtid. Omvendt er den overfladiske dans om den katolske guldkalv, som usikre mennesker, uden en egen idé om hvad det er der gør dem kristne, fører frem, ligeså rædselsfuld som Brian Mikkelsens kulturelle katekismer. Vi har ikke brug for facitlister, men for den personlige, engagerede, anti-ceremonielle, anti-dogmatiske, anti-ortodokse ide der er ren protestantisme. Og hvis så superprotestanterne ville være så rare at se i øjnene at de i den kamp har mere tilfælles med ægte kulturradikale (altså PH, ikke 70-sødsuppe varianter af samme navn) end de har i mod dem så ville det også være rart.

Posted by Claus at December 19, 2005 01:48 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Hvor har du dog evig ret i dine bem?rkninger foroven. Det gav stof til eftertanke.

Posted by: Martin von Haller Groenbaek on December 20, 2005 12:42 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?