March 12, 2006
Mormors briller


Min mormor døde for et par år siden, 101 år gammel. I al den tid jeg kan huske havde hun virkelig stærke briller. Og derfor havde hun også øjne så store som rundetårn. For at illustrere effekten tog jeg Mormors briller på og tog et billede. Jeg kom til at tænke på hende i forbindelse med Gasolin-filmen, fordi det meget omtalte skisma mellem Kim Larsen og Franz Beckerlee lige præcis har noget med min mormor at gøre. Kort sagt var konflikten den at Kim Larsen kan lide den samme musik som Mormor - og at Franz Beckerlee bestemt ikke kan.

Mormor selv vidste det udemærket godt. Hun kunne ikke lide at Kim Larsen så så uordentlig ud, men han skrev nu sådan nogen gode sange, og så sang han dem så sjovt. Han var stort set den eneste pladekunstner fra 70erne og frem som Mormor kunne forstå.
Det her med ikke at kunne forstå nutiden spillede en stor rolle for Mormor. Det var noget hun talte meget om. Den historie kan man dels læse mere om i storebrors bog, og så vil jeg for min del gemme den til en tvillingepost til denneher. Den handler om Morfars skrivebord.

Posted by Claus at March 12, 2006 08:34 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?