May 11, 2006
That Total Information Awareness Feeling

Jeg er sikker på alle synes at Datatilsynet er irriterende - så må man ikke få beskeder fra biblioteket, så må man ikke dit og så må man ikke dat - men hvis man troede at ACLU's pizza-film stadigvæk var tættere på Hollywood end på virkeligheden, så kan man læse her og tro om - linket et halvgammelt, men jeg havde ikke lige nærlæst det før nu. Med simple (ok, simple hvis man er hacker eller noget der ligner) værktøjer og offentligt tilgængelige data konstruerer forfatteren et fint USA kort over læsere af "undergravende" bøger, så det er nemt at finde hen til dem når de skal arresteres.
Jeg vil tro jeg personligt kender de første 10-50 mennesker der med lethed kunne gøre ham kunsten efter. Stort set alle jeg kender, der nogensinde har skrevet software, kunne gøre det hvis de fik penge for det. Så mon ikke der er en ti-tyvetusind mennesker i Danmark der kunne uden videre anstrengelse? Man skal med andre ord forestille sig at alle der har lyst til at få sådan noget gjort har fået det gjort eller kan få det gjort på fantastisk kort tid.
Se iøvrigt også Sørens egen Big Brother oplevelse - og læs om Reasons magazines personaliserede cover - hvor forsiden af hvert eneste nummer sendt til abonnenter var et luftfoto af abonnentens eget hus.
Det virkelig interessante ved historien er faktisk at der ikke engang skal økonomiske ressourcer til. En hvilkensomhelst person kan gøre det af en hvilkensomhelst grund uden nævneværdig anstrengelse. Da Reason lavede sit cover kostede den slags stadigvæk penge, men takket være Google er selv den service gratis idag.

Posted by Claus at May 11, 2006 11:09 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?