October 29, 2006
Pamuk om drømmenes forfatter

For de der overvejer at deltage i NaNoWriMo er det måske farligt, men det er ellers et meget smukt essay af Orhan Pamuk man finder i Guardians online udgave.
Det, der ikke er opløftende for nanowrimoers, er at Pamuk har brugt 30 år på at skrive sine syv romaner. Det smukke er hvordan Pamuk dels iscenesætter sin egen drøm om at være forfatter som lige præcis det - et liv en en kreativ drømmefase. Og så skriver han noget mod slutningen der minder mig om en observation Paul Auster gjorde i et interview om hvordan det var at lave Smoke: Auster sagde at han følte et langt større slægtskab med skuespillerne i processen end med instruktøren og Pamuk giver et ekko af den opfattelse når han beskriver hvordan opgaven for ham er først at drømme sig til en bog, der ikke eksisterer, og så bagefter at drømme sig selv ind i rollen som bogens tænkte forfatter for faktisk at kunne skrive den drømte bog i virkeligheden. Det er da smukt, mand!

Urelateret bonuslink: Wikipedia opslaget om purple prose er fremragende. Et fint eksempel på den slags viden som den præ-digitale kultur havde store strukturelle problemer med at meddele os.

Posted by Claus at October 29, 2006 12:14 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Dysfunktionelt link...

Posted by: emme on November 1, 2006 10:57 PM

?sj. Skod Guardian. Det funkede forleden, men de har ?benbart ikke permalinks i deres feed.
Jeg skulle have taget en kopi...

Posted by: Claus on November 1, 2006 11:01 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?