December 13, 2006
Le Web 3 - day to

Shimon Peres, manden der notorisk aldrig har kunnet vinde et valg uanset den respekt der står om ham var gæstespeaker idag på Le Web 3. Han slog fuldstændig alle de efterfølgende speakers (incl undertegnede) af banen, med en klar og modig og skarp tale om fremtiden. Peres' klare budskab var et fint ekko af Hans Roslings fra dagen før: Hvis vi kan få fremtiden til at handle om viden og velstand (skabt af hinanden), så bliver nationer og dermed krig, langt mindre sandsynlige, fordi de nationer der kæmper krigene bare ikke er den væsentlige garant for vores sikkerhed og velstand. Det civile samfund bliver garanten for velstanden. Peres' ide passede naturligvis lige i foret på en international webkonference med deltagere fra 37 lande. Og det var forfriskende at han faktisk talte til den forsamling han var sat foran. Peres var legemligt skrøbelig men åndeligt vital, og så var han i sagens natur en garvet taler som talte indbydende og med masser af fantastiske aforismer, som muligvis ikke er sjove hvis man har hørt ham før, men de virkede. Der var en hel masse meget korte og skarpe iagtagelser om nationalstater, krig, fred, sikkerhedsppolitik, økonomi, ideologi og alt muligt andet var rigtig godt. Og så var Peres en venlig deltager i samtale med bloggerne bagefter. Absolut godkendt.
En anden ting han sagde, der mindede om en pointe af Rosling, var hans svar på spørgsmålet "Hvad kan vi gøre for at hjælpe Afrika med at komme ind i vores samtale?" Afrika er ved at vågne. Det skal komme indefra, ikke fra os.
Resten af dagen svingede mere i kvalitet. Jeg gik glip af nogen af de gode speakers pga lige så god samtale, og så var - fucking rædselsfuldt - taler af de franske præsidentkandidater og alt for mange TV kameraer. TV og politikerne (undtagen Peres, der ikke virkede som om han havde en bestemt politisk position, der skulle sælges netop i dag) var bare for meget. Specielt politiopbuddet og latterlig simultantolkningsinfrastruktur a la topmøde til en fuldstændig ligegyldig, endda fjendtlig og dum, tale af Nikolas Sarkozy smadrede fuldstændig stemning og sammenhæng i konferencen. David Weinberger siger det bedst:

I feel like i've been lectured by a guy who has no actual understanding of the Internet. I don't know about French politics, but personally, I sort of hated him.

Man kan iøvrigt more sig med at sammenligne reaktionen på en venlig Peres i øjenhøjde og en stiv og dum tale af Sarkozy. Hvis man vil have fuld gas på Sarkozyhadet, så kan man læse videre her.

Posted by Claus at December 13, 2006 01:32 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?