December 31, 2006
2006: Globalt vil jeg gerne have en hovedpinepille, personligt bare mere af det hele

De uafviselige lortebegivenheder står i kø, når man skal gennemtænke 2006, ligesom Holger gør - men når alt kommer til alt, så synes jeg egentlig 2006 bøder lidt vel meget for fortidens synder uden selv at læsse så meget oveni: Irakkrigen har været på vej mod helvede længe. Muhammedkrisens rod er i skodåret 2005. Selv det dårlige vejr - og den lange sommer - kan vi bekvemt give fortiden skylden for. En positiv kvalitet ved 2006 er at året repræsenterer sådan en slags symbolpolitikkens reductio ad absurdum. Bush-regeringens drøm om et ideologiens århundrede ligger totalt i ruiner. Den arabiske harme over alt muligt er demaskeret som dum magtpolitik, og som det endelyge strålende symbol på symbolpolitikkens absurditet er det gudhjælpemig lykkedes for vaneforbryderen Saddam Hussein at relancere sig selv som arabisk/islamisk martyr bogstavelig talt på kanten af skafottet.
2006 blev året hvor "værdi"-bullshitten knækkede for både George Bush i USA og i mindre skala for Anders Fogh herhjemme. Godt nok på en lidt billig baggrund, men retfærdig harme lader til, for en tid, at have mistet sin appel. I virkeligheden skulle man tro at det var når de politiske modparter er meget lige, at værdierne skal vinde kampen - men det viser sig at være lige modsat. Værdipolitik er offensiv krigsførelse - og den slags koster bare for meget.
En ting, der desværre i 2006 er blevet fuldstændig kosher er lam nationalkonservatisme. Nu er den slags heldigvis ofte noget der optræder netop når det er alt for sent til at tro på for fornuftige mennesker, men derfor kan det stadig lave massiv skade.

Privat fortryder jeg ikke en skid. Her på classy.dk har 2006 også budt på sine udfordringer, men til gengæld har vi også satset en god del mere end i hele resten af årtiet lagt sammen og så kan jeg godt leve med et par skæverter også. Hvis 2007 kan blive ligesom 2006 med ca 200% ekstra dræbersmashes og 50% flere redninger fra baglinjen*, så skal jeg ikke klage. Selv om jeg savner mit hår.

* (de er vigtige, men man skal løbe for meget - smashes er bedre)

Posted by Claus at December 31, 2006 06:24 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?