September 15, 2007
High Ceremony vs. Low Ceremony

Og lige lidt mere softwareprocesslang der kan anvendes bredere. I forbindelse med agile metoder, som jeg omtalte i går dukker af og til noget virkelig dejlig slang op: High Ceremony vs. Low Ceremony. Det er nemt at forstå: Er der meget ceremoniel, mange høflighedsregler, i at gøre arbejdet - bestemte mennesker man må tale med, bestemte spørgsmål man må stille, formaliserede måder at stille dem på - så er det high ceremony (målbarhed, rationaliserbarhed, gentagbarhed er det vigtige), mens omvendt man kan arbejde i low ceremony, hvor det hele handler om ikke at spilde noget spørgsmål på gulvet i ceremoniellet, og man derfor er mere optaget af spørgsmålets eksistens end i at det er velformuleret og i pagt med et regelværk.
Det er ikke alting der passer til hverken det ene eller det andet, og der ligger positive menneskelige værdier i begge vinkler, men det er godt at vide at den anden findes og også kan virke.

Posted by Claus at September 15, 2007 02:04 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?