September 18, 2007
Er lykke ikke også en holdning?

Hvis man har læst min storebrors bog er det svært at blive rigtig overrasket over indholdet af den meget omtalte undersøgelse af lykke og politik. Der knytter sig også en metafysik til det politiske spektrum, og til venstre i salen er det ofte noget med at der ligger noget bag, og det der ligger bag bliver let et problem, og så er det jo svært at være lykkelig.
Men beskrivelsen af den mekanik understreger en anden pointe: Lykke er en livsholdning, eller som Chomsky siger Optimism is a strategy for making a better future.
Så i en vis forstand ligger konklusionen i spørgsmålet: Lykke-payoffet indgår i forskellig grad i selvforståelsen til højre og til venstre.
- ikke at det ikke også til dels er sådan de beskriver det i undersøgelsen, men hvis man f.eks. har læst Information i 20 år - avisen hvor alt, der sker i verden, på en eller anden måde er et problem. Eller omvendt, hvor nyheder, der ikke er problemer, simpelthen derfor ikke er nyheder - er man fristet til at sige at undersøgelsen viser noget som var indlysende i forvejen.

(se også Woody Allen om Crimes and Misdemeanours)

Posted by Claus at September 18, 2007 05:28 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?