October 06, 2007
Når Dansk Folkemindesamling laver minderne istedet for at dokumentere dem

Dansk Folkemindesamling har indset hvad kommercielle TV-kanaler har vidst længe: Det er billigere og mere effektivt selv at skabe begivenhederne end at vente på at borgerne laver dem og så sætte sig ind i det. Dagens Google Maps mediestunt må opfattes som en slags venstreorienteret version af Robinson Ekspeditionen. Man kan f.eks. ikke rigtig se forskel på den åndeligt mindrebemidlede ungdomshus-hooligan "Burning"

18:12 På vej tilbage til nørrebrohallen og så er det tid til plan b hvad det så end betyder. Stemningen er god vi er ved nørrebro st. Folk smiler fra vinduerne. Nogle af dem. Er ret sulten jeg har brug for en kongedurüm.
17:59 Vi er på vej væk fra pladsen ved hillerødsvej. Vi er ca 500 måske mere. Vi har højtalervogne og forsørger en anden vej. Politiet kastede tåregas fuldstændig uprovokeret. Nogle af deres egne fik også gas det var fryd. Vi er ved krydset ørnevej mågevej.
16:48 Vi rykker igen. Prøver at komme ind af bagvejen. Stemningen er god trods alt. Står ved hillerødvej og gvej

og folkemindesamlingens Ulrik og Nikolaj
18:59 'hey Danmark, hvad sker der for dig?' Lyder det fra højtalervognen mens røde flamer fra nødblus lyser den mørke himmel op over nørrebrohallen. 'Vi har fucking vundet" blir der råbt i en mikrofon. Sejrsstemning. nogen har sat en taleboble op på en reklamestander:
[...]
14:58 Lundtoftegade 52. Nu virker lyden ved gul. Har mødt ven fra efterskolen med tømmermænd. Jeg skal huske ikke at putte citron i øjene, men rundt om hvis der kommer tåregas..

14:38 Stemningen er kun blevet bedre som vi går af hillerødgade. mange hænge ud langs ruten. Kabeltromler er ikke ualmindelige. Rocker til musikken.
[...]
14:14 Alle skal hilse på den sidemænd og love at passe på hinanden. Ikke alle forstod opfordringen. Ihvertfald ikke svenskeren ved siden af mig. Der bliver gjordt meget for at skabe gejst. Jeg føler spænding

En ting er at den politiske vinkel på aktionen er så ensidig i "dokumentationen", men det er i sig selv dybt problematisk at dokumentationen publiceres på forkant - og dermed at folkemindesamlingen simpelthen er aktivt med til at skabe begivenheden.

Posted by Claus at October 06, 2007 07:38 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?