October 14, 2007
Præ-Nanowrimo

På kommentarsporet til Riget DVD sættet oplyser Lars von Trier at historien er udviklet under anvendelsen af to kreative regler: Ingen gennemlæsninger og ingen sletninger. Med andre ord: Man må kun finde på, ikke vælge fra.

Der skulle være en option i forced focus tekstbehandlere som WriteRoom* der fixerer teksten permanent, så den ikke kan slettes, når bogstaverne er måske et minut gamle. En ordning med "kun en side tilbage fra bunden" kunne også være cool.

Jeg sad forleden og suggererede sådan en "kun fremad" oplevelse frem ved at skrive så hurtigt jeg overhovedet kunne (det er ikke så hurtigt, jeg er ikke touch typist), og det havde gode og dårlige momenter: Det gode moment nr 1 er at det virker. Godt moment nr 2: Det fik mig til at mindes dengang jeg stadig lavede matematik, en oplevelse der kan minde lidt om at debugge kode, hvor man bliver ved og ved og ved med at rulle spor ud, til ét af sporene træffer målet - og herefter kommer der så en delikat periode hvor man meget omhyggeligt, uden at knække tråden, bevæger sig tilbage langs sporet og sikrer sig at man virkelig kan forbinde udgangspunkt og mål permanent. Hele den proces foregår i en slags mental kvantetilstand, hvor man har det hele i hovedet på en gang, og helst ikke skal forstyrres da en forstyrrelse risikerer at kollapse tankebølgen. Og man skal altså heller ikke forstyrre sig selv ved hele tiden lige at gå tilbage og tjekke sporet. Det skal man først gøre når man har et mål i sigte. Den form for koncentration er nødt til at være hensynsløs.
Det dårlige moment: Jeg skriver langt flere tekster der ligner den her, eller programkode, end jeg skriver historer - så god only knows om det også virker for mig når jeg skriver i en uvant form.


*Vi minder om at Just har ret, forresten: F11 i word eller openoffice gør næsten det samme som WriteRoom


Posted by Claus at October 14, 2007 09:33 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Kenter ikke WriteRoom men kender denne:

http://they.misled.us/dark-room

Over fed GUI ;)

Posted by: Kåre Mulvad on October 14, 2007 7:34 PM

Dark Room er - og de mener de også selv - et Win32 knock off af WriteRoom.
Jeg har også været på - men endte med at synes nogenlunde lige så godt om alm tekstbehandling på full screen mode.

Posted by: Claus Dahl on October 14, 2007 7:35 PM

Du kan jo forsøge dig på den der: http://mobydick.classy.dk/

Posted by: cj on October 15, 2007 9:44 AM

Reglerne er klare: Man skal starte fra scratch, mest for sin egen skyld.
- Moby er ikke glemt, men det bliver ikke ham der kører i November.

Posted by: Claus Dahl on October 15, 2007 9:53 AM

Min Moby-tanke gik på "Ingen gennemlæsninger og ingen sletninger"-reglen og ikke NanoWrimo.

En hurtig udgave af "Ingen gennemlæsninger og ingen sletninger" kunne i øvrigt implementeres ved at skrive vha IM/mail-client med en session/korrespondance til en "redaktør".

Posted by: cj on October 15, 2007 2:40 PM

Ja, det er også en tanke - omend måske for sent...

Posted by: Claus Dahl on October 15, 2007 2:43 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?