October 20, 2007
Ellers havde nogen andre gjort det
Næsten hver anden it-ansatte kan takke den ellers forhadte Microsoft-chef Bill Gates for deres job. En undersøgelse fra analyseinstituttet IDC viser, at 14,7 millioner it-arbejdspladser ud af et samlet antal på 35,2 millioner enten sælger, servicerer eller distribuerer Microsofts produkter. [...] Microsoft har mødt stor modstand fra konkurrenter, der mener, at firmaet med sine storsælgende produkter har noget nær monopol på markedet. Det ændrer dog ikke ved, at selskabet bidrager betydeligt til værdiskabelsen på it-området.
Værdiskabelsen er så ikke indenfor kontorsoftware, hvor Microsoft har monopol, eller indenfor operativsystemer, og meget snart er det også slut indenfor anti-virus software. Hvor har de liberale journalister taget deres økonomieksamen? Selvfølgelig bidrager vinderen til værdiskabelsen. Forestiller de sig at markedet for personlige computere ikke var opstået uden Microsofts monopol? Vi ser også frem til de positive artikler om hvordan EU-bureaukrati skaber millioner af jobs indenfor administration, fordi de - heldigvis - er superindviklede at følge med i. Posted by Claus at October 20, 2007 02:21 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Ja, det er dybt skuffende, at en liberalistisk avis kan se sig så blind på en rapport, der udover at være sponsoreret af Microsoft, baserer sin konklusion på en så åbenbar fejl. Monopoler er noget lort, lige meget hvor meget monolpolisten hyrer lobbyister til at forklarer, hvormeget monopolisten bidrager til innovation bla bla. Forstå det nu. Det er så elementær mikroøkonomi, at selv en jurist kan forstå det :-)

Posted by: Martin von Haller Groenbaek on October 20, 2007 7:10 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?