January 27, 2008
Nej det gør ikke

Som klassisk musikelsker bliver man til stadighed irriteret over budskaber som

Om der overhovedet er råd til at fylde den franske mesterarkitekt Jean Nouvels koncerthus, som kommer til at koste i omegnen af 1,7 mia. kr. og p.t. koster DR besparelser på 300 mio. kr. årligt, det er spørgsmålet.

Nej det gør fanme ikke. Om så de fik ideen til koncerthuset idag og det var fuldstændig ufinansieret så ville det ikke koste 300 mio kroner om året - så meget koster det ikke at låne 1.7 mia. Og måske halvdelen af prisen var jo allerede budgetteret så de kan dårligt tælles mod besparelserne heller. Så prügelknaben for besparelsen er altså reelt måske en fjerdedel af årsagen. Det er bare mere bekvemt for en allerede musikfjendsk ledelse at skyde skylden på koncerthuset. Og så må tænke at store dele af musikafdelingen lige som så mange andre DR-divisioner sige "vi kunne sagtens have levet uden det problem" - musikafdelingen havde f.eks. i forvejen Danmarks måske bedste koncertsal overhovedet på en aldeles udemærket adresse med nem adgang til metro og udfaldsveje.

(Anledning: Morten Pankoke, der øksede Radiosymfoniorkestrets successkabende chef i november, er blevet fyret. Kunne de ikke have gjort det før han fyrede Per Erik Veng?)

Posted by Claus at January 27, 2008 11:56 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?