January 27, 2008
Napoleon er død og Hitler er jo taget

Idag - lige inden håndboldfinalen - har man chancen på DR2 for et gensyn med et stykke Lars von Triersk koncept-TV der lykkes: Peter Øvig Knudsen i selskab i 24 timer med Ali Hamann. Serien Marathon var kun glimtvis seværdig, men det her er bestemt et af glimtene. Hypnotisøren Hamann, fast gæst hos Trier fra også Riget og den mageløse slutscene i Epidemic, viser sig i programmet at have en, skal vi sige græsnesøgende, bizar personlighed - konstant på vagt og i konflikt med konceptet.
Det er lige meget om de smør en rugbrødsmad, eller om Ali Hamann mod sin vilje går på nogen af Peter Øvigs mærkelige spørgsmål. Fast i programmet var meningsløse spørgsmål af typen "hvis du var et træ hvilket træ var du så" for at se hvilke energier de vækkede i værten. Ali Hamanns gik på krogen på spørgsmålet "Hvilken historisk personlighed ville du gerne have været?" - til hvilket han, efter hukommelsen, leverede titlen som svar: "Sikket et dumt spørgsmål, hvad skal man svare på det. Napoleon er død og Hitler er jo taget".

[UPDATE: Gensynet afslører ekstrem poetisk fortegning - Hamann nævner også Kennedy og De Gaulle...]


Posted by Claus at January 27, 2008 01:41 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Kan godt huske jeg så det program, en lille perle i en ellers ikke videre vellykke serie.
Hamann havde så vidt jeg husker osse en ret funky tilgang til børenopdragelse, det var noget med at "Hvis børnene blir køresyge, så skal jeg nok give dem nogle rigtige problemer at forholde sig til" og sån.

Posted by: tveskov on January 27, 2008 2:38 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?