February 18, 2008
Gæt en allegori

Prøv at gæt hvad følgende passus skal være en morsom parallel til


Vi er midt under gudstjenesten i en dansk kirke - den er propfuld, så det må være juleaftensdag - da en kirkegænger, som finder det hele en kende fjollet, pludselig slår en kæmpe prut, som får det til at runge mellem hvælvingerne, fulgt på af et højlydt: "Aaah, det lettede".
Stop opstandelse.
Bør man opføre sig sådan i en kirke?
Selvfølgelig ikke.
Er det forståeligt at kirkegængerne bliver vrede?
Absolut.
Er det rimeligt, at kirkegængerne bliver så vrede, at de løber hen og slår den pruttende hårdt og gentagne gange i hovedet med alterlysene?
Nej. Det er ikke rimeligt.

Det er i Poltikens Sket i Ugen og det er edderbankeme lamt. Mordplanerne omtales en passant sammen med "andre gakkede reaktioner". Gakket.


To minutter senere tænker jeg: Hvorfor stoppe der? Hermed en konkurrence til kommentarsporet, kom med din bedste forklejning af alvorlige hændelser i verdenshistorien. En om 911 kunne gå sådan her "Vi er til børnefødselsdag og naboens dreng er ikke inviteret, fordi han smed med stinkbomber sidste gang han var med. Så han tager sin storebrors modelflyver og bomber fødselsdagslagkagen. Både flyveren og kagen lider en krank skæbne. Der er flødeskum overalt. Bør man opføre sig sådan til en fødselsdag? Selvfølgelig ikke? Er det forståeligt at han er sur fordi han ikek er med. Absolut. Er det rimeligt at han splatter kagen ud på alle de andre. Nej. Det er ikke rimeligt".
Kom selv med dit bedste bud.

Posted by Claus at February 18, 2008 10:35 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?