February 18, 2008
Hvis vi ikke ønsker at de skolenedbrændende unge ser sig selv som islamiske klanforsvarere skulle vi så ikke lade være med selv at se sådan på dem?

Titlens spørgsmål ligger mig på sinde. Diverse medier, mest de nye enøjede blog-sådanne, koger fuldstændig over og erklærer krigen der vil lede til vestens forfald påbegyndt i vore gader. En smagsprøve fra Søren Pind

Sagen er enkel: Igennem hele verdenshistorien har signaler som disse betydet civilisationens sammenbrud. Når de få, men hæmningsløse og brutale, tager magten er flertallet - de normale - skrækslagne. Og myndighederne taler og taler om samtale, dialog - mens befolkningen bliver ofret. Og opdraget til, at selvtægt fremover må være vejen frem.

Jeg kunne have fundet den samme undergangsretorik på et stort antal blogs, eller på berlingske.dk hos Mikael Jalving.
Nej, så enkel er sagen ikke. Det er klart at staten er nødt til at gøre sin autoritet gældende overfor disse grupper, men derfra til at indskrive sidste uge i samme verdenshistorie som Paris i 1780erne, Sarajevo i 1914 eller München i 1924 er der dog et stykke vej.
Man forhindrer ikke den udvikling ved selv at indskrive de voldsomme hærværk i den verdenshistorie - i værste fald producerer man bare den næste bølge, for identitets- og statusprojektet i volden er jo lykkedes hvis vi uniformerer hærværksmændene. Og det er sikkert ligemeget om man gør det i omsorg eller som det nu foreslås, som konsekvenspolitik, via kollektiv straf.
Det er klart at spørgsmålet om hvorvidt den udvikling overhovedet sker i samtale med eller opposition til os andre, men det er det jeg tror på.
Det må være bedre at insisterere på det danske/vestlige projekt: Eget ansvar, egen udvikling, egen identitet. Et klart nej tak til enhver form for klantankegang, herunder en afgrænsning af hvilken magt vi er med på at lade religion opsøge, eller interesseret i at diskutere overhovedet på religiøs baggrund.
Kultur er vigtig, men den kan ikke slå virkeligheden ud på den lange bane. Den vestlige virkelighed er individets virkelighed.

Posted by Claus at February 18, 2008 09:42 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?