February 27, 2008
Lav overligger

Helge Sander sætter eddermame ikke den IT-politiske overligger i hovedhøjde. Han har det fint med at 40% af danskerne (de voksne formoder jeg) ikke kan betjene en computer.

"Derfor er det også et spørgsmål, hvor stort et løft, der er realistisk? Nogle har den overbevisning, at hele befolkningen skal sendes på skolebænken for at blive avancerede it-brugere med pc-kørekort. Men det er at skyde over målet. Man behøver heller ikke kunne skille og samle topstykket på sin bil for at kunne bruge den,"

Kors i røven. PC-kørekortet består i at lære at tænde for computeren og bruge Word. Og det er for meget for en halv befolkning? Kys demokratisk digital effektivisering farvel, for mon ikke de samme 40% er storforbrugere af det offentliges ydelser i forvejen?
Og endnu værre: Er det ambitionsniveauet? Er det avanceret? Man ønsker sig næsten tilbage til fortidens misforståede IT-skoling hvor alle lærte at programmere selv i BASIC. Det havde de helt sikkert ikke brug for, men de blev i det mindste ikke dumme af det.
Lad os udvide det her nye kompetencebegreb til læsning og skrivning også. Jeg ser det for mig "Er det ikke at skyde over målet at voksne skal kunne læse og skrive og regne? Der er jo både TV med information og folk på den anden side af skranken, der kan hjælpe med forståelsen hvis det bliver svært".

Posted by Claus at February 27, 2008 03:30 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?