April 10, 2008
Sidste nyt: Der findes mindre ansvar end intet ansvar

Ikke nok med at Riit har givet efter for volden (hårdt skåret, men helt ærligt) og omdisponeret nogen kulturmidler til de autonome. Det sidste nye er at de autonome har fået den gode idé at der oprettes en særlig hærværkspulje, som kan bøde på de værste skader de påfører deres nye naboer. Skal de penge så tages fra husets driftsmidler? Nej da. Det skal kommunen da give oven i.
For omkring 130 år siden havde man på Regensen det problem at de studerende skyldte penge til de handlende i området omkring huset. Det var et stort problem for stedets og studenternes anseelse, så man indførte den såkaldte Brugsforening, en slags kontokort for regensianere. De lokale handlende kunne nu trygt give kredit, fordi de vidste at fællesskabet nok skulle sørge for at problemer med betalingen blev håndteret internt. Regenspladsen kom med et legat tilknyttet så inddrivningen af gæld var enkel. Man tilbageholdt bare legatet.
Tænk hvis ungdomshuserne var i stand til at tænke deres eget ansvar ind i den tilsyneladende så vigtige frihed. Den frihed der torsdagsdemoes for klinger uendeligt hult når den kun må bestå i muligheder og aldrig i ansvar.

Posted by Claus at April 10, 2008 11:27 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Også angående din forrige post om den sloppie presse. Vi mangler stadig svar på hvordan aftalen med ungdomshuset i praksis er:
Kan fødevarekontrollen komme ind og checke? Kan stedets køkkenfunktion lukkes?
Kan politiet få adgang til stedet uden at blive stenet?
Forsæt selv, med alle de andre myndigheder som ikke kunne få adgang på jagtvej 69.
Hvis aftalen misligholdes, er de så indforstået med at stedet lukkes, uden hærværksballade?

Posted by: cj on April 11, 2008 12:04 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?