August 05, 2008
PD = Per nørgaarD

Jeg morer mig for tiden kongeligt i selskab med PureData - pd blandt venner - et open source visuelt musikprogrammeringsværktøj. Det har en masse goe features for sådan en som mig


  • At arbejde med det er lidt som at eksperimentere. Man har lyddata eller kontrol data som input og kan måle på det hele og skrue det fra hinanden og samle det igen.

  • Man kan få interessant lyd ud af det med kode

  • Det kan interface til alt muligt via opensoundcontrol protokollen

  • Når jeg holder op med at synes lyd er sjovt kan man også lave billeder


Det er så sjovt at jeg har lavet en kategori på hacksbloggen til det.
Mine hovedprojekter for tiden er "Lav musik med Wiimote som controller", "Lav algoritmisk musik" og "Brug stemmen som input". Hvad angår punkt 1 så er et writeup med kode forthcoming for min Wiibrafon, som måske mere er en Wii-theremin, hvad angår det tredie så er der et stykke vej igen. Hvad angår nr 2 så er der meget at gøre, men det første jeg umiddelbart prøvede var at konstruere Per Nørgaards berømte uendelige tonerække. Per Nørgaard er en fremragende komponist, og en af hans fremragende opfindelser er en matematisk konstrueret melodi, der lyder sådan her. For at undersøge variationen lidt mere lavede jeg det her mix af sekvensen med sig selv tidsforskudt. Som man kan høre er der masser af energi i de fordoblede intervaller.

Posted by Claus at August 05, 2008 01:14 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?