April 02, 2009
Robotvidenskabmanden

Kunstig Intelligens er som regel noget med elegante søgealgoritmer. Man har en masse data, og vil gerne vide noget om dem, og så bruger man en af en række af elegante søgealgoritmer; der er forskellige snit - brute force, optimale gæt, tilfældige gæt. Inde i kernen af sådan en algoritme ligger der en test, der viser om man har fundet det man ledte efter.
Det er jo enkelt nok at forstå, når man ikke bare kigger på det magiske resultat. Mere punket bliver det, når testen der er kernen i algoritmen, udføres af en laboratorierobot. AltsÃ¥ af en rigtig fysiske maskine, der arbejder med rigtig fysiske biologiske systemer i laboratoriet.

Sådanne maskiner findes faktisk, ihvertfald en af dem. Og den har lige haft et gennembrud og isoleret et sæt gener, der kodede for et enzym, man ikke kendte den genetiske kilde til.

Wiredartiklen
har mange flere detaljer, hvad der gør det ekstra trist at vide at Wired Online lige er blevet skåret drastisk ned af en sparekniv.

Posted by Claus at April 02, 2009 09:31 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?