April 05, 2009
Politisk statusfald

Vist er det flot at Fogh fik jobbet, men hvis vi skal være helt ærlige, så betyder det mere for Fogh end for Danmark. Det giver turbo-ekspederingen omkring Roj TV en dårlig smag at man skal høre Fogh tale om hvad vi vil gøre ved TV-stationen af ikke rigtig nogen andre grunde end at Fogh vil have et nyt job. Jeg synes det er fuldstændig upassende at Fogh udtaler sig på nationens vegne om noget som helst, efter han har meddelt sin afgang.
Sagen løber jo sikkert ud i sandet, men ellers må man sige at Fogh dumpede i eftermælekonstruktion på det punkt.
Foghs afgang efterlader også det besynderlige nye indtryk at 'Statsminister' kan være et job man simpelthen ikke vil have. Der er et stort statustab i det, synes jeg.
Det statustab må de, der stadig gerne vil have jobbet, så til at vænne sig til.
Jeg noterer mig iøvrigt også at de 3 partiledere, der for tiden med rimelighed kunne tro at de på et tidspunkt ku få jobbet, alle er for unge til at have levet de politiske 70ere med. Jeg mistænker at det kommer til fremover at gøre en afgørende forskel. I 70erne var det politiskes status - på godt og ondt - ikke til diskussion. Alt var politisk. Muhammad Ali var politiker i bokseringen i Zaire. Siden er den status langt hen ad vejen forduftet.
Det har været vældig sundt for alt det andet, men for politik har det ikke været godt, for det politiske liv har simpelthen ikke omstillet sig endnu.
Jeg kan ikke tro andet end at politik vil skifte karakter når kombatanterne ikke har levet med i den totale politik selv.

Posted by Claus at April 05, 2009 11:39 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Der kan vel osse blot ligge klassiske AFR drejebogsovervejelser bag dvs. hvis han vil sikre en rimelig arvefølge i V virker det snedigst at gå af lige midt i en periode (alternativer; Gå til valg næste gang og tabe = not nice, gå til valg næste gang og hurtigt efter overgive jobbet til Løkke = not nice) Hvis AFR gerne ville prøve noget andet og ikke har lyst til at vente four more years, er det vel OK timing nu?

Posted by: tveskov on April 6, 2009 10:58 AM

Jo. Hvis det var det det handlede om, og ikke Foghs personlige ambition, saa var han vel gaaet af foerst og saa ind i NATO siden? Det her med at bruge embedet til at forhandle sit naeste job, kan jeg ikke rigtig se har vaeret et gode for andre end Fogh ?

Posted by: Classy on April 6, 2009 11:10 AM

Nøh, men i praksis har det næppe været en option at quit'e først og så tage på freelance offensiv ift- NATO job bagefter. Der er nok en del mere leverage i at være PM når man vil ha' dét job. Men som du siger kan der godt være en snert af devaluering af statministerjobbet i det, gætter dog på at mange fortsat gerne vil have det :)

Posted by: tveskov on April 6, 2009 12:54 PM

Helt sikkert! Det er mere hvordan de saa ser ud i medierne bagefter jeg taenker over.

Posted by: Classy on April 6, 2009 1:35 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?