May 04, 2009
Fortællesyge og faktaforskrækkelse

Her skulle egentlig have stået en længere traktat om det begrædelige i avisernes faldende beredskab over for de realia der omgiver os, og det triste svar: Alt fortælles i smadder indtil det simpelthen ikke minder om virkeligheden mere.
Faktaproblemerne har dybe rødder, men er sikkert ikke kun avisernes skyld - der er givetvis for få læsere, der virkelig er interesserede i dem. Svineinfluenzaepidemi-nyhedsepidemien, finanskrisen og meget mere understreger hvor galt det står til.

Faktaproblemets onde tvillingebror er fortællesygen: Alt skal dramatiseres. Det er fortællesygen, der har gjort den politiske journalistik rent procesorienteret - altså gjort spin til hovedsagen; for her er der jo ikke noget besvær med fakta - det er historier om mennesker, der gør noget ved hinanden.

Posted by Claus at May 04, 2009 11:18 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

- på en eller anden led har du ret - jeg tror det er på den måde, at fortællingens indhold er forudsat. Hvis man fortæller å en anden måde, er man uforståelig. Jeg har forsøgt at formidle fakta om en oplevelse i fortællingens form, som her http://per-olof.dk/ietland.pdf - den falder bare ved siden af for-ud-programmerede-historier-om politiet. Læser i dag i Information af politiet sad og ventede på ordrer i Hyskenstræde forleden - ha ha

Posted by: Per-Olof Johansson on May 11, 2009 3:48 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:



Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?