June 14, 2009
Ansvar er nu en arbejdsskade

To avishistorier glider sammen for mig. Historierne: For det første den groteske, om hvordan nogle stakkels vildt festende pædagoger er så stressede af at skulle stå til ansvar for deres mangel på ansvar at de har brug for krisehjælp. Det at have ansvar er nu simpelthen invaliderende. Man kan sygemelde sig, bare for at have haft et ansvar.
Ved siden af den historie, avisernes pludselige "det er synd for Stein Bagger"-vinkel. Hvor man pludselig kampagner for en mildere straf på fjollede argumenter om at bankerne gjorde det let at svindle, at han jo har samarbejdet, og et "men Jensby slipper jo" argument eller noget.

Det er nærliggende at forbinde de to: Folk er nu angste nok for eget ansvar til at ansvar simpelthen er en sygdom. Og ikke nok med det, bare tanken om ansvar er så forfærdelig at bare tanken om Stein Baggers ansvar - den pæne mand - er folkestemningen imod i længere tid ad gangen. Vi må hellere bare frikende ham. Han gjorde jo bare hvad alle ville prøve på, hvis ingen stoppede os.

Posted by Claus at June 14, 2009 06:55 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?