June 26, 2011
Ersatz 11

[OMG! Der er gået en effing måned. Vi kickstarter lige bloggingen igen]

Det har været sankt hans og kort derefter årets super eksklusive Rebootfraværsafhjælpningskonference Ersatz '11. Eksklusiv betyder i denne sammenhæng at der ikke kom så mange, og det kan vi jo arbejde med til næste år, lige bortset fra at Thomas har lovet at Reboot 12 bliver til noget og så skal vi jo ikke afhjælpe et fravær.
Når det så er sagt, så har 30 mennesker i 2 dage i samtale også sine kvaliteter. Det giver sig selv at der ikke er nogen turister. Alle synes de er med for at deltage, og det er rigtig rart. Det er ingen der har fået billetten af chefen, eller tror der er markedsføringsværdi i at være der - det skaber god samtale.
Vi har ikke nogen superstar speakers fløjet ind på jets. Det er bedre for miljøet, ringere for fame-faktoren, men - undskyld Thomas - på udbyttet gør det ikke nødvendigvis en milliard. Der er masser af interessant mennesker i København og omegn, og der er fint afsæt i dem til to dages snak.

Og så har vi marshmallows på Ersatz. Det er langt vigtigere end man tror.

Hvad lærte jeg på Ersatz? Jeg synes Balslevs benspændskatalog var en dejlig grundbog i besvær, der trænger til standardsvar. Han burde skrive sådan et hæfte om dem.
Jeg synes vi var snublende tæt på at foreslå en vigtig diskussion om fri kultur under Henrik Chulus oplæg, en debat der trænger til at få lidt flere stemmer end bare libertarianere og korporatister som udgør spektrummet idag.
Jeg er en sucker for ildsjæle, så det er jo ikke til at sige nej for kulturprojekter i vanskelige omgivelser der insisterer på at være kultur- og ikke problemorienterede.
Spamsongs er og bliver one of a kind, et stærkt lydspor til bålpladsen.
Jeg elsker ost og jeg er ikke flow over at indrømme det. Ost med diskussion om kulturarv, og muligvis ansatserne til et kulturarvsgeeksquad, jamen det er bare endnu bedre.
Junglehospitaler, fri adgant til internettet - begge dele er vigtige og svære at lykkes med.
Ure i besynderlige aftapning vil jeg sige tak for, bla. fordi Ian var helt alene med at holde tema-fanen højt med The Big Here.
Jeg håber alle de andre hørte fremtiden synge i de nye informationelle materialer. Uanset om det faktisk bliver som materialer, eller mere - som Mike Kuniavsky foreslår - ved at begynde at tænke på information som et materiale i sig, så vil denne her ide med information i mindre og mindre atomiske enheder, uden tvivl præge fremtiden. Hvis du ikke har gjort det før, så er det på tide at overveje hvor mange CPUer og operativsystemer du egentlig har hjemme lige nu. Formodentlig har du ihvertfald 1) din laptop 2) din telefon 3) din wifirouter, og hvis du er gammel nok 4) dit stereoanlæg eller hvis du er nørdet nok 5) din storage enhed 6) din Sonos platform 7) din elmåler 8) dine varmefølere på radiatorerne. En hurtig tælling hjemme hos mig giver en 10-15 aktive CPUer heraf 6-8 med radiokonnektivitet ud af lejligheden. Vi må hellere vænne os til dem i hobetal.
Køn og videnssamfund er en debat, der er glat som sæbe. Er det vigtigt? Kan man holde fast i billedet af videnssamfundet samtidig med at man ændrer kulturen i det, eller er den eneste måde at komme videre på at omdefinere hvad viden og lighed er. Hvad synes I?

Oven i grundig grill, gode samtaler og så forskelligeartede oplæg, som jeg lige skitsede, så har jeg ikke rigtig nogen klager.
Formodentlig kommer Ersatz ikke igen i denne form næste år. Hvis Reboot er her sker det ihvertfald ikke. Men det betyder jo ikke, at der ikke kan laves grill og snak. Og det vil jeg godt med det samme love at prøve: Ersatz '12 bli'r noget med grill. Før grillen vil jeg prøve at leve op til en idé jeg allerede havde for i år, med at arrangere en koncert med virkelig underlig musik i forbindelse med grilleriet. - Vi får se, uanset hvad, så er løftet herfra at vi ses igen næste år, til Ersatz eller reboot eller en koncert, eller over et par Marshmallows. God sommer.

Posted by Claus at June 26, 2011 10:40 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?