February 01, 2005
DF: Glidebane mod fascismen

Pia Kjærsgaard har i anledning af den radikale skræmmevideo sagt noget i stil med at nu må Bertel Haarder holde op med at tude, for hun er da blevet kaldt meget værre ting. Hun er sågar blevet kaldt fascist. Det er meningen med udsagnet at vi skal forstå at det jo er ude i hampen, et eksempel på den slags groteske udtalelser folk kommer med om hinanden i valgkampen - men jeg vil nu stille det modsatte spørgsmål:

Kære Pia, hvad fanden skulle vi ellers kalde dig?
Pia Kjærsgaard vil have os til at se det som grotesk venstreorienteret propaganda, men hvis hun vil have det til at lykkes, så må hun jo fjerne nogen af de oplagte analogier mellem hendes egen politik og ekstrem nationalistisk, højreradikal politik som den der fandtes i 30erne.

F.eks. må Pia Kjærsgaard lade være med at foreslå systematisk nedbrydning af borgerrettighedernefor visse grupper af borgere.
Hun må tæmme den mest hule og betændte nationalisme (så som forslag om en lukning af grænsen mod Sverige).
Hun må lade være med at give Birthe Rønn Hornbech anledning til at mene at Dansk Folkeparti dybest set ikke respekterer Højesteret. Det burde være helt utænkeligt for et demokratisk sindet parti at så tvivl om demokratiets væsentligste institutioner.
Hun burde forhindre Søren Espersen og Louise Frevert i at drive politik via kulturmidlerne ved at påtvinge kunstnere og kulturinstitutioner en selvcensur.
Hun burde, med en hel mænge andre partier, lægge revolveren fra sig før hun støtter ophævelsen af retsbeskyttelsen af religiøse grupper i Danmark.

Det velkendte argument at denne totale og partiske højredrejning 'bare' er en genopretning af en venstreorienteret selvbestaltet elites fordrejninger fra 70erne holder ikke. Nationenen og dens kulturinstitutioner har været i midtsøgende og markedsorienterede hænder ihvertfald i de sidste 20 år.
Et argument af typen 'Vi repræsenterer jo bare folkets virkelige mening' holder ikke. Vi har allesammen mange muligheder for hvad vi kan blive og hvilke meninger vi kan rumme. Det spiller en rolle hvilke strenge i os man spiller på og det kan blive ligeså rædselsfuldt man kan forestille sig, hvis man konsekvent vælger at spille på de værste.

Posted by Claus at February 01, 2005 05:35 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?