March 04, 2008
Velfungerende organisations-socialsites? Anyone?

OK, her kommer et spørgsmål fra læserne. Hvad er de fem bedste eksempler på social software i forbindelse med en organisation el. virksomhed? Fik spørgsmålet idag uden forberedelse og kunne bedst komme på de flabede svar i stil med Det handler jo bl.a. om at lade være med at bygge det selv og bare indgå socialt i resten af nettet. Men hvad kan I, kære læsere, af gode eksempler? I må gerne pege på ting I selv har konsulentet, men så må I også godt lige indrømme det når I gør det.
Fra udlandet tænker jeg Dell Ideastorm, der som bekendt udløste "Ubuntu på Dell". Herhjemme måske vores bibliotek, men det er lidt snyd fordi det mest er bibliotekarer, der blander sig. Så var der den af Trine-Marias jeg drillede for et stykke tid siden. Virker den Trine-Maria?
Hvad ellers?

Posted by Claus at March 04, 2008 05:24 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Selvom begrebet 'social software i forbindelse med en organisation' jo er ret vidt falder Greenpeace's 'Green My Apple'-kampagne ( http://www.greenmyapple.org ) maaske lidt for langt fra stammen. Paa den anden side revolutionerede den om nogen online-aktivisme med sin explicitte kaerlighedserklaering til 'modparten' ("we love Apple"), interaktivitet og glatte design, hvorved den kaprede sympati fra en normal svaert paavirkelig kult af fans.

Posted by: Christian on March 4, 2008 7:15 PM

Jeg er ikke helt sikker på, jeg ved, hvad "social software" dækker over.

Posted by: Marie on March 5, 2008 11:44 AM

Nu tør jeg jo næsten ikke svare, hvis mit foreslag viser sig ikke at leve op til kriterierne, og du har erklæret Warnocks dilemma som opfyldt i en fremtidig post.

Har ingen idé om det er velfungerende, da jeg er komplet uinteresseret i kunstnerne der reklameres for, men kan http://musicbox.sonybmg.com/ bruges?

Det kører Drupal, og har vist jævnt mange brugere. I modsætning til Dell eksemplet har Sony's musicbox vist kun givet os mere middelmådig musik, og flere årsager til at undlade at købe CDere.

Posted by: Jonas on March 5, 2008 11:45 AM

Jeg er ikke kostfornægter hvad angår definitionen af hverken organisation eller social software.
Organisation: Noget der handler om noget bestemt, sponseret af en eller anden form for juridisk person.
Social software: Hvad som helst hvor folk oplever muligheden for at blande sig i processen som en væsentlig del af softwaren/websitet.

Posted by: Claus on March 5, 2008 11:47 AM

Og tak for svar, allesammen!
Jer andre: Kom bare med nogen flere svar!

Posted by: Claus on March 5, 2008 11:48 AM

Jeg har lige lavet noget lignende research i dag til en artikel, så here goes (de er langt fra alle gode):

kampus.nu
eksperten.dk
mitkbh.dk
navlestreng.dk

Posted by: emme on March 7, 2008 3:18 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?