February 01, 2009
En weekend som android*

Nå, men jeg har så fået mig sådan en smartphone, ikke? En Google Android telefon, købt gennem deres udviklerprogram, så jeg kan komme igang med at lave noget smarttelefonsoftware. Hvorfor ikke en iPhone? Jamen, det kunne jeg da også sagtens have købt, men dels er dimsen her fuldstændig ulåst, og dels har den fået en minimal, men måske virkelig vigtig tilføjelse til de sensorer der er i en iPhone - nemlig et kompas. Og så kan jeg udvikle til den uden at skulle lære Objective C. Også et plus.

Her er lige lidt noter fra en enkelt weekend med telefonen:


 • Det er praktisk med mail, chat og twitter livesync Selvom jeg blev nødt til at lære hvor jeg slog lyden fra til de forskellige ting. Så længe der er strøm er man sådan set online i sin GTalk f.eks.

 • Kort+Kompas+GPS En skovturs-killerapp. Just saying. Det er eddersmart med kompassupplementet, selvom kompasset har lidt temperament. GPSen virker god, ihvertfald på en skovtur.

 • Ingen trinløs zoom i browseren? En oplagt fejl i interfacet. Interaktion med meget busy rige webapps er decideret smertefuld.

 • Android app-markedet Smart og nemt at bruge. Mest ligegyldige apps, men fire-fem af dem har jeg installeret og bruger med stor fornøjelse

 • GMail til kontaktsynkronisering Skidesmart - hvis altså GMails kontaktbog var bedre, og telefonen kunne elementære ting som "nummer uden landekode er nok det samme som nummer incl landekoden for det her land". Det tog mig 3-4 timer (no joke) at få min adressebog fra den gamle telefon ned på Android-telefonen og jeg sejler nu i kopier af kontakter jeg har mange steder fra, som f.eks. Morten.

 • Vægt og feel Helt ok. Den ligger godt i lommen og er nem (nok) at betjene. Notifikationsmenu er smart. Jeg har ikke nogen aktier i soft-keyboard vs slideud-keyboard, men ka huske at jeg virkelig ikke har kunnet taste på de venne-iPhones jeg lige har prøvet

 • Man slukker aldrig for apps Man skal lige vænne sig til at man kun kan tænde for, og aldrig slukker for applikationer. De går i totalfrys i baggrunden, vistnok, men de er stadig i din procesmenu.

 • Batteritid I den lave ende, men hvis man bare bruger den som telefon klarer den sig døgnet rundt. Els ka det nok være smart med lidt kunstig ånde henimod aften. Den lader heldigvis bare på USB, så lige så snart man sidder med sin laptop er alt fint.

 • SSH Det er jo super med en fuldstændig rimelig terminal til min webserver on the go.

 • TODO: Tethering. Man kan få telefonen til at virke som 3G modem til laptoppen hvis man doktorerer lidt på dens firmware. Med de all-you-can eat dataabonnementer der endelig er ved at dukke op er det jo skidesmart.
 • Flash? Ikke endnu.

Hvad så nu? Jeg har haft min gamle K750i i tre et halvt år og aldrig haft lyst til at skifte. Så har email on the go og kort når man er væk hjemmefra alligevel trukket, og nu har jeg en hackbar telefon og kan godt fornemme at den snart vil svømme over at services jeg ikke kan forstå jeg nogensinde har undværet.

Egne service ideer:
En Android-chumby. En Lifestyle app el. noget, der ligner. Kompasbaseret teleskopsyn (Vis mig et billede fra den retning jeg kigger nu 500km væk). Android som kreativt inddatainstrument.

* Nej, jeg drømte ikke om elektriske får.

Posted by Claus at February 01, 2009 08:29 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

hey, jeg overvejer også at skaffe mig en.
Hvis du er interesseret, så har jeg lavet et sokoban spil til emulatoren, bare for at se hvordan apiet virker.

jeg gad da godt prøve at lægge den over på en rigtig telefon hvis det sku være :-)

Posted by: morten Wilken on February 1, 2009 11:06 PM

Jamen kom da bare med det, saa skal jeg sende dig en rapport.

Posted by: Classy on February 2, 2009 10:32 AM

Jeg vil lige finde ud af hvordan man laver en installerbar pakke. jeg vender tilbage her :-)

Posted by: morten wilken on February 2, 2009 12:32 PM

Jeg har så i mellemtiden konstateret at min gamle X40 og Eclipse Java-bloatware ikke er en god combo, så det er lidt svært at komme nogen vegne uden ny udviklingshardware. Det må jeg lige se på.

Posted by: Classy on February 2, 2009 12:36 PM

ah ja,
eclipse ide'et er ellers virkelig godt. det er helt enormt nemt at komme igang med, så selv om du kan lave det samme med commandline tools, er det klart en hardware upgrade værd :)

grr.. man kan ikke købe telefonen i danmark, gennem android sitet :-(

Posted by: morten wilken on February 2, 2009 12:51 PM

Hardware skal der snart til, helt klart. Jeg er ikke en stor IDE-fan; synes IDE "importer alt"-tankegangen er anti-alt-jeg-gaar-ind-for.

re: Android til Danmark. Jeg fik venligtsindede med adresse i Malmö til at modtage pakken. Alternativt så vent til en USA-rejse. T-Mobile sælger dem såvidt jeg ved ulåst.

Posted by: Classy on February 2, 2009 12:59 PM

normalt er jeg enig, men jeg er rigtig glad for eclipse. men der er altid tilvænning.

Fordele i det her tilfælde er bare virkelig store. Jeg hentede det og havde en simpel app kørende i emulatoren i løbet af en halv time.

Posted by: morten wilken on February 2, 2009 1:46 PM

"Hvorfor ikke en iPhone? Jamen, det kunne jeg da også sagtens have købt, men ... den har en ... virkelig vigtig tilføjelse ... nemlig et kompas"

Ah come on. Vejer det op for en rigtig dårlig build kvalitet.

I så fald vil jeg genre anbefale denne vigtige tilføjelse til dit nøglebundt: http://shop.andando.dk/product.asp?product=652
Læg din iPhone envy i skabet.

Posted by: Mikkel on February 2, 2009 8:53 PM

Enten meget sjovt, Mikkel - med de selektive og forvanskende udeladelser. Eller ogsaa virkelig dumt. Jeg haaber det foerste. Hvorfor skulle jeg have iPhone envy? Hvad skulle den bestaa i? Jeg kunne jo bare koebe en.

Posted by: Classy on February 2, 2009 9:07 PM

det helt store sales point, er jo at man kan programmere java på den.

jeg orker ikke at sætte mig ind i objective c :-)

Posted by: morten wilken on February 3, 2009 2:55 PM

Helt enig. Generel hackbarhed og mindre taerskelomkostning. Hvis jeg nogen sinde lbiver iPhone hacker tror jeg det bliver gennem Unity, hvor man kan arbejde i C#.

http://unity3d.com/unity/features/iphone-publishing.html

Posted by: Classy on February 3, 2009 3:01 PM

Hjælper kompasset til bedre geotagging af billeder, dvs. ikke bare lokation, men også retning?

Posted by: Morten Frederiksen on February 6, 2009 6:16 PM

Saadan burde de have lavet det, ja, men saadan er det desvaerre ikke. Til gengaeld kan man selv tilgaa kameraet, saa jeg har et weekendprojekt med at gemme kompas og accelerometer ogsaa, saa man kan lave en hel horisont rundt om sig selv.

Posted by: Classy on February 6, 2009 6:45 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?