August 29, 2007
Ferie

Jeg er i Salzburg, fordi regnvejr og ferie passer saa godt sammen. Og saa fordi jeg ville se Berliner Philharmonikerne, der spillede i gaar. Godt, men det er svært at sige hvad godt er. Rig og fast klang. Saadan lidt ligesom at spise en virkelig god bøf meget godt tilberedt, istedet for den man plejer at få nede i Brugsen.
Vi kom godt rundt i genrerne, Brahms, Schumann, Stravinsky, Ligeti. Og Gidon Kremer, der nærmest ridser tonerne ud med en nål, var en sjov kontrast til det kropsrige orkester. Han spillede det hele som om det var fantastisk risikabelt, selvom han varmede lidt op i den smukke andensats, med mere klang på tonerne.
Rattle lignede en nisse, idet hans normale let autistiske udseende, ensporede fremtoning var blevet kompletteret med en flot vom, fint fremhævet af et stort græt mavebælte.
Koncertsalen er enormt stor når man er vant til Radiohuset. Orkesteret sad sådan nede i bunden af scenen, og fyldte ingenting.

Nå, men det var faktisk en parentes. Jeg holder blogfri til på søndag. Jeres kommentarer bliver også liggende.

Posted by Claus at 10:19 AM
August 26, 2007
August 24, 2007
Deltager/Bidragyder-ratioer

Nogen der ved om der findes gode tal for forholdet mellem producenter og konsumenter af forskellige slags webmedier? Ekstremerne må være "websites" som en blandet term, har per definition en konsumentprocent på 100 på nettet og en meget lav producentprocent. I den anden ekstrem er "sociale netværk" hvor forholdet mellem konsument og producent er 1:1, per design, men hvor den absolutte deltagerprocent er langt under 100. Hvor har vi wikier, blogs, fora (altså "forummer") på skalen? Mit gæt ville være rangordenen

web < wiki < blog < blog-comments < forum < socialt netværk

Men har jeg 1) overset nogen vigtige klasser af websteder, 2) ordnet forkert og 3) er der nogen der har nogen tal?

Posted by Claus at 04:47 PM
Mediekritik

Hvis nu dette spørgsmål var hooket rigtigt op med en kunstudstilling, så var det en nærmest brilliant mediekritik: "Hvor mange % er et overvældende flertal?" - stillet meningsløst ud i luften, ovenikøbet til et ekspertforum. Man kan næsten ikke gøre skarpere nar af statistikforslugne og forståelsessvage massemedier.
Men uden regien er det vist egentlig bare ret dumt.

Posted by Claus at 12:40 PM
Problemer med naboer - Østerbro vs. Vesterbro

På Østerbro kan naboerne bare være anstrengende...

På Vesterbro er de problemer vi har ikke specifikt med vores naboer, men med nogen andre nogen, der faktisk er her mere end naboen:

(Den liggende mand er ved at få lidt hjælp af ham på hug til at finde en god blodåre i hals/skulderregionen til det næste fix. Bemærk "Hus Forbi"-bunken - hjælperen var officiel sælger. De to mand på trappestenen har stadig brugbare blodårer i armene. Iøvrigt er billedet ikke taget fordi situationen er unik. Det kunne tages 10-20 gange hver dag ud af mit vindue)

Posted by Claus at 09:55 AM
Is this an off season April Fools joke?

Sun is changing its NASDAQ trading symbol from SUNW to JAVA? To emphasize Java? At a time when all the cool stuff (1, 2) coming from Sun has nothing to do with Java? Is this a really strange joke?
Also, note how all the cool stuff has an "Open" prefix. And note how Java does not.

Posted by Claus at 08:48 AM
August 23, 2007
Helst ikke...

Frederiks Bastion. Opslaget hang kun på toilettet, så der var faktisk kun plads til misforståelse...

Posted by Claus at 03:51 PM
Da Estland røg af internettet

Wired har en feature om det gigantiske denial-of-service angreb på Estlands samlede internet tidligere i år.

Posted by Claus at 10:04 AM
August 21, 2007
Facebook spam

Kors hvor bliver man træt af de tilsyneladende personlige meddelser fra ens "sociale graf", der liiiige vil have en til at installere yet another pointless trivia facebook app. Jeg kommer sådan til at tænke på den Gapingvoid tegning der sådan ca. har teksten: "Asking about social software 'How does it scale?' is like asking 'How can I spam everybody?'".

Posted by Claus at 10:33 PM
Skype "danskudviklet"?

Apropos de sandhedsskabende gatekeepers, så er Janus Friis' danskhed nu blevet til at Skype er "danskudviklet" her. Kazaa og siden Skype er bedre funderet i Holland, Sverige og Estland end her, såvidt jeg ved.

Posted by Claus at 12:00 AM
August 20, 2007
Keen on Colbert

Wow, Andrew Keen blows himself up in less than one minute of Colbert Report interview:

Keen: Even the nazis didn't put artists out of work
Colbert: Tell that to Egon Schiele*
Keen: Well they had their own artists
That is such a staggeringly stupid comeback. And it's exactly to the point. Keen's position is simply that we're better off with gatekeepers - even if those gatekeepers were Hitler, Stalin or Mao - all of whom of course were adept at using imagery (i.e. art) to further their oppressive politics. Which tells us that art in an of itself is meaningless. Only free art has a chance of meaning anything. Which means that gatekeeper-less media are A Good Thing. For art as well. This man is really, really, an idiot.

*Schiele died (in the Spanish Flu epidemic) in 1918 before the formation of the nazi party - but Colbert's point comes across.

Posted by Claus at 11:53 PM
Overvægtstoilet

Neeej, hvor er de store, hvis ikke ligefrem seje, de særlige gigant-toiletter til enormt fede amerikanere. Det er en hjælpsom animation, så man kan se forskel.

(yes! Der er også obesi-chique, kærlige virkelig fede glade GreatJohn ejere)

(ser den sent, fordi jeg har unsubscribed boingboing. Hvilket anbefales.)

Posted by Claus at 08:58 PM
Eben Moglen vred på Tim O'Reilly

Holdaop, Eben Moglen er godt nok muggen her. Det er velstuderet materiale, men Moglens belærende og nedladende tone virker til tider mere optaget af at være vred end af at finde frem til noget nyt eller faktisk diskutere nogetsomhelst.
Og det er synd for Eben Moglens sag, for de ting han siger bl.a. om de indbyggede konflikter i forskellige naturlige rettigheder med fri software, er et mere imødekommende forsvar værd.

Posted by Claus at 04:11 PM
Wexelblat-katastrofe

Den anden Sterling for idag: Termen Wexelblat-katastrofe, for ulykker der primært skabes af interaktioner mellem naturkatastrofer og kultur. Sterlings eksempel: 20 cm regn er meget, sådan i al almindelighed, men det bliver først en menneskelivskrævende katastrofe når de 20 cm regn løbed ned i en kulmine og drukner arbejderne der.

Posted by Claus at 08:35 AM
Noöpolitik - ti år efter

Den altid linkduelige Bruce Sterling har 2 gode idag - den første genopfrisker begrebet begrebet noöpolitik, et kunstord, der skal indikere en erstatning af klassisk magtpolitik med ny blød magt. Samarbejdsrelationer, uddannelse, træning, samhandel formidlet af "noosfæren", den globale videnssky af delte forudsætninger, der lægger sig tungere og tungere omkring os. Uddybning her. I The Mission kan man iøvrigt læse om hvordan det amerikanske militær mellem golfkrig I og golfkrig II blev brugt sådan lidt i den stil i 90erne.
I lyset af Bushs og den neokonservative mere gammeldaws militært fremrullede magt ser det sføli ikke alt for godt ud med noöpolitikken i statsregi. Som bemærket i linket finder man masser af NGO aktivitet, der fungere på den måde, og så bemærker forfatterne også hvordan islamismens ide-baserede terrorisme rulles frem uden en nations pres bag (eller.. Iran gør vel sit bedste).

Posted by Claus at 08:31 AM
August 19, 2007
Endnu en videnskabs-Youtube

For kort tid siden linkede jeg til Jove, en slags laboratorie-Youtube. Som bekendt er alle gode ideer fået mere end en gang.

Posted by Claus at 06:12 PM
August 18, 2007
Sven Ole Thorsen 66ende mest succesrige skuespiller i 90erne

Det er mere fordi opgørelsesmetoden er vanvittig, men Sven-Ole Thorsen - tavs muskelmand både på Røde Oktober og i gladiatorarenaen i Gladiator - er listet nr. 66 på The Numbers' liste over 90ernes mest indbringende skuespillere.

Posted by Claus at 02:59 PM
August 17, 2007
Self-edits

Der kan ikke peges nok på Wireds samling af pinlige Wikipedia edits fra folk, der virkelig ikke burde gøre sådan. Ved at kigge på IP-adressen for afsenderen har Virgil Griffith fra Caltech fundet masser af komiske eksempler på forfængelighedsupdates, wiki damage control og vandalisme fra alle mulige organisationer på opslag, de har en interesse i. Wired vedligeholder en liste over de mest corny eksempler.

Posted by Claus at 06:17 PM
Meget tvivlsom nytteværdi

Det skal ikke mange dimensioner til før talent kan flyde ovenpå. Jeg synker som en sten på Fuzzwich. Se bare:

Posted by Claus at 04:53 PM
Så virker samtale altså heller ikke bedre

Jeg synes Skypes kommunikation mens de er nede ret klart viser grænserne for hvad man kan med samtale. I denneher situation er det ganske enkelt ikke nok. Her kræves et strukturelt og tydeligt styret svar, så man kan få en fornemmelse af at den er helt oppe at ringe også internt hos Skype.
Den kommunikation, der bruges nu, kunne gå an hvis de havde 500 brugere med afslappede forventninger om hvad en lille biks kan, men det er jo 100 mio brugere og "vi revolutionerer telesektoren".

(NB: Jeg opdagede først dobbeltydigheden i titlen da jeg startede denne parentes)

Posted by Claus at 04:33 PM
August 16, 2007
Fængselstoilet

Adam Greenfield har ret (i sin deliciousstrøm), der er noget funky ved Acorn Engineerings kompakte selvmordssikre celletoilet. Kompatkheden i sig selv er faktisk næsten noget jeg kunne bruge i mit kosteskabsagtige badeværelse. Bedre plads til en bruseniche. Og navnet er også i særklasse: Penal-Ware.

Posted by Claus at 09:14 PM
Fresh informer

Betaen af Informerens website er meget fresh. Det er værd at notere at det er en customisering af et std. CMS og ikke noget hjemmerul. Meget veldisponeret og læselig forside og meget NYT-like artikelopslag.

Posted by Claus at 09:07 PM
Superslick crimespotting

De altid dygtige Stamen Design har lavet endnu et super slick site, dennegang med Oaklands, mildt sagt, uhyggelige kriminalreport - der bor en halv million mennesker i Oakland - og der bliver myrdet ~ 150 mennesker om året.

Posted by Claus at 01:29 PM
August 15, 2007
Tricky softball interview

Jon Stewart spends a lot of time on The Daily Show making fun of softball news interviews - and ironically mainly does softball interviews on his own show. He very rarely argues with his guest - at best he does a "it's obvious you don't like me and I don't like you" kind of oppositional satirical softball - but only rarely with any real intent of winning the argument. The other day when he was talking to Tal Ben Shahar he did something odd: The friendly softball-looking interview, but with a constant undercurrent of "But...you're full of shit. This is just self evident, self pleasing self help drivel". It was odd to follow.

Posted by Claus at 12:50 AM
Ny Junior Senior EP

Der er en ny EP fra JrSr på iTunes - og den er meget bedre end plade nr 2. Vi er i sådan en slags "1986 retro" til forskel fra dance punk bølgens ca 1980 retro. En anden beskrivelse af flere af numrene kunne være "Air uden stilsikker patos men med pophjerte" - og så er der lige en ægte eurodance-stinker for at slå tidsreferencen helt fast.

Posted by Claus at 12:24 AM
Full-on boble

Åh nej, nu går boblen for alvor amok igen. "Pengene doblet op første dag"-IPOerne er tilbage. Forvent rædselsfuldt mange flere snart. Forvent store tab om et år eller tre.

(men hey, VMWare rocks. Hvis vi er heldige bliver den en boble kun for ting der rocks)

Posted by Claus at 12:17 AM
August 14, 2007
Grinebidere ved vestkysten
- Vi stjæler det land, de langsomt mister. Det laver vi meget sjov ud af med det tyske kystdirektorat, siger Per Sørensen.
Hver dag er en latterorkan i Kystdirektoratet.
Posted by Claus at 03:57 PM
Endnu en fejlbiografi

Der er efterhånden mange historier om folk, der ikke kan få deres selvbiografi på Wikipedia rettet for fjollede fejl. Senest Danah Boyd. Vigtigst i det hun skriver: En kritik af den legestue-agtige holdning til kilder:

I'm extremely worried about the ways in which Wikipedians fetishize mass media as ideal sources. Hell, I'm worried about the ways in which my own industry sees mass media as proof that the sky is falling. Media is often very useful for citations, but to assume that it is always right seems to be extremely dangerous, especially for a community that's fighting an image issue concerning the ease with which things can be edited and published. I also think it's dangerous for Wikipedia to perpetuate inaccuracies in mass media just cuz mass media said so.

To those Wikipedians out there who happen to read my blog - is there any conversation amongst Wikipedians about how to deal with mass media coverage? Is there any conversation about how mass media coverage is often biased or inaccurate? Why is mass media coverage so valued? (And why on earth am I notable because I'm profiled in mass media instead of because of why mass media was covering me?)

Posted by Claus at 03:22 PM
Skilteskrift

Sjov blogpost om hvordan man har arbejdet med at ge læseligeden af skilte på de amerikanske highways.

Posted by Claus at 03:03 PM
Knivskarp overflod

Superpræcis produktudvikling til overflodssamfundet via Morten.

Posted by Claus at 12:14 AM
August 13, 2007
Spøgelset i maskinen

Til sin store overraskelse var Solana selv spøgelset i DRs elevator. To spørgsmål trænger sig på: a) Hvordan mon det er at spille Big Brother? b) Er det en historie man hører tit hos distrikspsykiatrien?

Posted by Claus at 10:38 PM
John Cage opfører "Water Walk" på et game show

Hurra for Youtube - og gamle dage - og da især John Cage. Følg selv med her, hvor Cage med stor gusto og sans for slapstick, opfører et værk på live prime time TV i 1960. Det ville passe fint ind i den 11. time - men her er vi i prime time på en stor kanal, ikke sent om aftenen på en hemmelig kanal - og så skal man også bemærke at værten står og ryger mens han snakker.

(fundet via burnlab bloggen, der er fyldt med guld i den genre)

Posted by Claus at 04:25 PM
3D ansigtsvariation

Pretty cool demovideo for 3D modellering af ansigter - særlig cool er anvendelserne af ansigtsudtryk og perspektiv på Tom Hanks og Audrey Hepburn (perspektivkorrektion, karikatur, forandring af ansigtsudtryk).

Forskeren bag er her. (Og så er det jo altså også en lignenden teknik, dog udviklet af ham her, der er bag dem her).

Posted by Claus at 01:07 PM
Endnu en marionetroman fra William Gibson

Beskrivelserne af William Gibsons Spook Country lægger det op som om det er endnu en Gibsonsk marionetroman - forgrundshovedpersonerne begrænses og igangsættes af skjulte netværk med supermenneskelige egenskaber. Som jeg skrev om da Pattern Recognition lige var udkommet er den formelle historie - hvis vi da er i endnu en af dem - voldsomt overbrugt af Gibson. Gentagelserne ender med at formalisere fortællingerne til en slags eventyrform, også selv om formen er for kompleks til at man kan opleve den formelt på samme måde som man oplever eventyrformen som en helt naturlig ramme. Det sjove ved Gibsons meget skematiske historier for mig er naturligvis at de tydeliggør hvordan konspirationsteorier er eventyr om netværkssamfundet.

Posted by Claus at 12:12 PM
August 12, 2007
Hvad fanden rager det jer, Pia?

Fuldstændig absurd overgreb mod den personlige frihed i nyt forslag fra DF. Bunden er næsten skrabet her.

Posted by Claus at 05:26 PM
August 11, 2007
Death of the 24 hour party people

Tony Wilson, brilliant portrætteret af Steve Coogan i 24 Hour Party People, er død, kun 57 år gammel. Han døde af et hjerteanfald, og om det er en rock'n roll død eller bare en trist histore kan være svært at dømme om. Tid til at spille noget New Order. Stemningsmæssigt passer det vist nogenlunde at starte her:

Posted by Claus at 02:12 PM
August 10, 2007
To fra Calacanis

Et godt spørgsmål fra Jason Calacanis: Bliver Citizendium bedre end Wikipedia pga. sin "bedre" proces? Calacanis hiver et enkelt opslag frem til sammenligning: her vs. her.

Og samtidig verdens mindste overraskelse: Mahalo minder nok om DMOZ til at DMOZ bidragydere også er gode Mahalo bidragydere. Mahalo er "jo bare" en reklameoptimeret version af Yahoo mark 1.0, så det virkelig ikke så mærkeligt at Yahoo-kloningserfaring virker godt for Mahalo.


Posted by Claus at 03:55 PM
Jove: Youtube for ulækre mikroskopifilm

SciFoo-accidental opdagelse - det fede site Jove - en slags youtube for "sådan ser det ud, der videnskaben ser for enden af mikroskopet". Det er vist lavet som en journal med redaktion og med fast udgivelsescyklus, men ser ud til at være sej videnskabsformidling, youtube style.

Posted by Claus at 01:00 PM
Gæt en ung

Mere SciFoo: Her er 3 kloge mænd. Den ene opfandt P-pillen, den anden forenede forskellige formuleringer af kvanteelektrodynamikken og må være et af de mennesker i verden, der har kendt flest nobelpristagere personligt uden selv at være begavet med en. Den tredie er en ren vårhare til sammenligning - 20 år yngre end de andre. Men ville man have gættet på at det er manden til venstre i dette billede, der er den unge?

Posted by Claus at 12:54 PM
Ambulancejagt

Hurtigt, find mig et offer. Fuck hvor aviser/nyhedsmedier dog stinker nogen gange.

Posted by Claus at 12:05 PM
August 09, 2007
Afcarbonisering

[Endnu en 'overskrevet blogpost' krise. Metaltræthed i mine blogværktøjer]

Chris Anderson fra Wired fik på SciFoo Bjørn Lomborgs nye bog hvor Lomborg enten mener at den globale opvarmning faktisk er menneskeskabt eller også mener han at det er ligemeget om den er menneskeskabt, det er lidt uklart fra Andersons referat, men Anderson udpeger nogen af de andre gode grunde til at afcarbonisere. Den vigtigste: Stort set alle store olieproducenter er sunket ned i diktatur - olien tillader magthaverne af finansiere diktaturet uden produktive frie borgere.
Det er iøvrigt værd at diskutere om man bedst bruger klimapenge på at forhindre klimaforanding eller på at finde ud af at leve med den. Der kan være en politisk diskussion om global social slagside i den ene vs den anden metode (forhindring koster mere for rige lande, mens tilpasning til nye forhold koster jævnt for alle), men omvendt ligger det måske bedre til os at tilpasse os en verden, snarere end at forsøge at geolandscape meget bevidst. Styringsmekanismerne i tilpasning virker nemmere at se og passer bedre ind i vores andre målsætninger.

Posted by Claus at 10:15 PM
SciFoo Misundelsesværdigt sammendrag af Science Foo, der udover af O'Reilly, afholdes med Nature og Google i arrangørkredsen. Mange, mange virkelig skarpe mennesker - iblandet velforbundne silicon valley typer.
Posted by Claus at 02:53 PM
GNews med kommentarer

Golly, Google News får kommentarfunktion, men med en eller anden form for "kun for stakeholdere i historien" mojo. De mener vel næppe at de ansætter journalister til at kvalificere kommentarerne?

Posted by Claus at 12:07 AM
August 08, 2007
Legomandsundersøgelse

Blogs overalt - og BT - er optagede af den meget store legomand, der pludselig står på den hollandsk strand Zandvoort. I et anfald at "lad os da lade være med overhovedet at tænke os om" journalistik skriver BT

Da legomanden har teksten 'No real than You are' på maven, tror lokale, at legomanden har taget turen tværs over den engelske kanal fra syd-england.

Kan ingen på BT engelsk? For det kan forfatteren til LEGO T-shirten ihvertfald ikke. En hurtig googlesøgning på T-shirt-teksten finder massevis af blogs med billeder af manden, og så det hollandsksprogede website egoleonard.com hvor man kan se legomanden i dens naturlige habitat som rekvisit til et større hollandsk sommerrave, Dance Valley, afholdt i byen Spaarnwoude. Domænet egoleonard.com er registreret dagen før festivalen, så mon ikke det bare er stive og skæve ravere der har smidt den i vandet ved den nærmeste strand de kunne finde.

[UPDATE: Heller ikke berlingeren har hørt om Google, men de har i det mindste talt med en fra Lego]

Posted by Claus at 04:45 PM
August 07, 2007
WWW fylder 16

I går var det 16 år siden Tim Berners-Lee offentliggjorde at han havde opfundet HTTP, HTML og webbrowseren. Det giver anledning til to ting. For det første at citere følgende replikskifte fra The Simpsons:

Kent Brockman: How Wide is the Web?
Lisa Simpson: World.
Kent Brockman: Wow.

For det andet får det mig til at tænke på hvor hurtigt Old Fart Syndrome opstår på nætted. Google har været tilgængelig i mere end halvdelen af WWW's levetid og alligevel husker sådan nogen som mig stadig Google som "den nye søgemaskine".

Posted by Claus at 02:34 PM
Udeladelse: Han blev testet (negativ) to gange

Berlingeren har en Michael Rasmussen tidslinje - i den fortsatte sommerkampagne for at afsløre den stakkels cykelrytter. Den udelader naturligvis at Rasmussen, ifølge Pat McQuaid fra UCI, faktisk blev testet, med et negativt resultat, i den periode tidslinjen dækker. Som tidligere nævnt, er de allesammen dopede. Vi kan godt aflyse dansk pro cykling hvis de danske cykelryttere skal have flere hak i nødden for at være med end f.eks. de spankse ryttere på amerikanske hold. Husk på at stort set alle tidligere US Postal ryttere, der er værd at nævne, er blevet bustet for doping efter de kørte for holdet.

Posted by Claus at 07:49 AM
August 06, 2007
Copyrighthykleri

Kan man kalde det andet end massivt hykleri når aviserne får mere og mere sjov ud af at linke ud til indhold på nettet, incl. indlejrede youtube videoer, der med stor garanti genanvender materiale de ikke har copyright på? Avisernes egen (ganske lamme) holdning til bare inklusion i søgemaskiner er jo velkendt.

Posted by Claus at 01:19 PM
Naturen kræver ikke vedligehold

Forleden i skoven tog jeg mig selv i at tænke: "Det virkelig fede ved naturen er at den gør noget fornuftigt når man ikke kigger". Jeg kan ikke lige finde linket til den sjove New Scientist oversigt over hvor hurtigt vores spor ville blive slettet hvis vi forlod jorden og naturen tog over, men i denne forladte forlystelsespark kan man se hvordan det ser ud mens det sker.

[Update: Tveskov fandt den. Den forbinder os med historien om Pripyat, forladt fordi byen ligger for tæt på Tjernobyl-værket. Hvad finder man i Pripyat? Endnu en forlystelsespark. (Jeg tror ikke det er den samme - ballongyngerne er anderledes)]

Posted by Claus at 12:17 PM
Politisk blogging vs superhelte

Godt spørgsmål fra David Weinberger.

Posted by Claus at 09:33 AM
Fake Steve Afsløret

Hvor er det synd. Fake Steve Jobs er blevet afsløret. Det var ellers lige så sjovt. Fakeblogs er helt umulige når man kender forfatteren. Hele balancen går op i røg. Den altid kørende debat om hvorvidt fakebloggen er skrevet af en ægte insider og hvad han virkelig ved. Og forfatteren mister også et vigtigt værktøj når alle ved at det er ham, der spiller rollen. For nu kan respons på fakebloggen jo pludselig ramme forfængeligheden og handle om forfatteren istedet for om rollen.

Posted by Claus at 09:24 AM
August 03, 2007
Hackable

Selvfølgelig er navneskiltet til Defcon konferencen programmerbart.

Posted by Claus at 10:52 AM
August 01, 2007
Annoyed grunt: Simpsons filmen dubbes til dansk!?

Åh nej, nogen fjolser i filmbranchen har anvendt logikken "tegnefilm => det' for børn => den skal dubbes" på den kommende Simpsons film. Absurd idé. Det er jo ikke en dubbing der vil sige nogen noget. Ingen, der kender serien, vil kende stemmerne. Seriens humor er ikke rettet mod børn, så små at de ikke bare kan læse teksterne, og seriens sprog er jo allerede en vigtig del af komikken.

Posted by Claus at 02:05 PM